Sokkoló bejelentéssel robbant be az új iPhone

InfoRádió
2017. szeptember 12. 21:27
Az készülék neve iPhone X, vagyis iPhone 10. Ára 1000 dollártól indul, de lesz iPhone 8 is, 700 dolláros induló árért. A világ számos pontján hatalmas érdeklődéssel várták az Apple újdonságát.

Az iPhone új készülékét kétórás show keretében mutatták be az Egyesült Államokban.

Az új telefon tulajdonképpen kettő, hiszen lesz majd iPhone 8 is, amely a 7-est követi a sorban, de az igazi durranás az iPhone X.

Az X nem betűként, hanem római számként értendő. Az Apple szerint az új készülék maga az okostelefonok jövője, amely ugyanúgy egy évtizedre fogja meghatározni a telefonok világát, mint az eredeti iPhone.

Az iPhone X 5,8 colos OLED szuper retina kijelzővel van felszerelve, ujjlenyomatolvasó nem, viszont arcfelismerő lesz benne, amely még éjszaka is működik. Vízálló az egész telefon.

A bemutatón kitekintőt is láthatott a közönség a vezeték nélküli töltésről, amely csak jövőre érkezik, továbbá az is kiderült, hogy az iPhone X akkumulátora két órával tovább fogja bírni, mint a 7-esé.

A bemutató idején eleinte emelkedett az Apple részvényeinek árfolyama, de a trend megfordult, és a papírok ára csökkenni kezdett.