Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Már csak pár óra, és jönnek az új iPhone-ok

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kedden este magyar idő szerint hét óra után az új iPhone-t és több más termékét is bemutathatja az Apple az amerikai Cupertinóban. Idén egyszerre három új mobiltelefonról is leránthatják a leplet, az iPhone X technológiailag és az árszabást tekintve is a csúcsok csúcsa lehet - mondta az InfoRádióban a HWSW informatikai szaklap szerkesztője.
iPhone2

A legnagyobb érdeklődés természetesen idén is az új iPhone-ok bemutatását övezi – mondta a HWSW szerkesztője.

„Várhatóan idén jelentősen változik a korábbi évek trendje, ugyanis

három új iPhone-t fog bemutatni az Apple.

Az elmúlt években ugyanis két modell érkezett, ezeknek jön most a vérfrissített verziója.”

iphone meg ipad

Az első iPhone megjelenésének tizedik évfordulóján bemutatott készülékek nem különböznek majd jelentősen a tavaly kiadottaknál – mondta Asztalos Olivér. Az a csavar a történetben – fogalmazott a HWSW szerkesztője –, hogy ezeket fogják 8-nak hívni, holott

ezek csak ráncfelvarrott kiadások lesznek.

A szakértő jelezte, az új készülékek annyiban hoznak többet, hogy gyorsabb lesz a processzoruk, jobb lesz a kamerájuk, ha igazak a hírek, kiterjesztett valóságtámogatást is kapnak. További apró finomítások mellett a forma, a kijelző nem változik – mondta Asztalos Olivér.

„De jön egy csúcskészülék, az iPhone X vagy iPhone 10 nevet fogja kapni,

ami a jubileumi évre utal. Ez alapjaiban újul meg: változik a formaterv és állítólag az anyaghasználat is, az OLED-kijelző szinte a teljes előlapot le fogja fedni, és érdekes, hogy ujjlenyomat-felismerés helyett arcszkenner érkezik a készülékkel.”

touch id

Ezt is, bár megbízhatóbb, mint az ujjlenyomat-felismerő rendszer, biztosan át lehet verni, de nem is igazán a biztonsága aggályos, hanem a gyorsasága és pontossága – mondta Asztalos Olivér. A HWSW szerkesztője, a bemutatott készülékek árairól elmondta, az iPhone 8, aminek 7 S néven kellene megjelennie, viszi tovább a korábbi árakat, az iPhone X azonban egy újabb árszegmenst - 1000 dollár és felette - igyekszik kialakítani.

„Ez lesz a csúcs-csúcskészülék, ebbe pakolja az Apple azt a legfejlettebb technológiát, ami jelenleg tömeggyártásban elérhető.”

Apple watch

Az esti nagy eseményen vélhetően bemutatják az Apple Watch harmadik kiadását is. A valószínűleg Series 3 néven forgalomba kerülő készülék beépített LTE-modemmel fog rendelkezik.

„Ez azt jelenti, hogy

okostelefon nélkül is használható lesz.

A sportolóknak nem feltétlenül kell majd a zsebükben tartaniuk a telefonjukat, hogy működjön a GPS, a térkép.”