eur:
393.82
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Fordulat a Tescónál

Fordulat a Tescónál

A pénteki és szombati sztrájk után ismét tárgyalt egymással a Tesco vezetése és a szakszervezetek. A megbeszélés részeredményeket hozott – írta a 24.hu.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke a portállal közölte, hogy kompromisszumot ajánlottak a szakszervezetek: szeptember 25-ig adtak újabb határidőt a Tescónak. A cég ekkorra elkészíti azt a programot, ami alapján mérni lehet az áruházak működését.

A szakszervezet továbbra is

fenntartja a 15 százalékos létszámemelés követelését, de az áruházlánc jelentése alapján meg fogják vizsgálni, hogy az egyes áruházakban mekkora pluszlétszámra lehet szükség.

Volt már olyan áruház, ahol létszám- vagy óraszámnövelés történt, amit pozitívnak tartanak a szakszervezetek, de úgy vélik, ez még kevés.

A szakszervezetek továbbra is fenntartják a 25 százalékos béremelési igényt. Erre legkésőbb október 2-ig kell választ adnia az áruházláncnak – mondta Bubenkó Csaba.

Részsiker, hogy Herceghalmon bevezethetik a területi alapú bérkiegészítést (16 ezer forint), valamint a boltvezetőknél (azok körében, akik a legkevesebbet keresik) felülvizsgálják a fizetéseket, illetve ahol összecsúsztak a bérek, korrekció is történhet – jelezte Bubenkó. Azt még mindig nem tudni, milyen formában fogják elismerni a több éve ott dolgozókat.

Továbbra is problémásnak látja a munkaeszközök cseréjét, de kedvező, hogy a kasszasorokra 750 új széket szerelnek be hamarosan, valamint tesztelik az új bakancsokat, és később a régieket lecserélik.

A szakszervezet azt vállalta, hogy egyelőre nem hirdet újabb sztrájkot,

de a sztrájkbizottságok maradnak, működnek, és a munkabeszüntetés lehetősége továbbra is fennáll.

Óriási érdemi előrelépésként értékelte Bubenkó, hogy a szerdán a közép-európai vezetővel videótárgyalást folytatnak a helyzetről.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×