eur:
393.2
usd:
367.37
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Szigorúbban ellenőrzik a baromfihúst

Szigorúbban ellenőrzik a baromfihúst

A földművelésügyi miniszter elrendelte az import baromfihús fokozott ellenőrzését annak érdekében, hogy a magyar fogyasztókat megvédjék a szennyezett import árutól - hangzott el az M1-en.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kiemelte, hogy az Európai Unió (EU) 21 országába jutott fipronillal szennyezett tyúktojás, és

fennáll a veszélye annak, hogy szennyezett tyúkhús is piacra kerülhetett.

A miniszter szerint az EU élelmiszer-biztonsági és állategészségügyi rendszerét szorosabbra kell fonni, szigorítani kell az előírásokon, és több ellenőrzésre is szükség van ahhoz, hogy az unió élelmiszer-termelésébe vetett bizalom megmaradjon, helyreálljon.

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a miniszter elmondta: Magyarországon valamennyi tételt ellenőrzik, most szennyezett baromfihús és tojás nincs forgalomban.

Fazekas Sándor javasolja, hogy a fogyasztók közvetlenül magyar termelőtől és feldolgozótól vásároljanak baromfihúst, illetve győződjenek meg a termékek magyar eredetéről.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×