eur:
392.83
usd:
367.92
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Új kütyü jött a mobilokba, sokkal gyorsabbak lesznek

Okostelefon helyett egy Kirin 970-es lapkát mutatott be a Huawei a berlini IFA-n, és több mint valószínű, hogy ez kerül bele az október közepén megjelenő Mate 10 mobilba.

Ebben a lapkában a szokásos összetevők, a központi CPU és a grafikus GPU mellett egy vadiúj egység, egy neurális számítási egység (NPU) lesz, hogy gyorsabban lefussanak a mesterséges intelligenciára épülő feladatok - írta az Index.hu.

Egy négymagos Cortex A73-as processzorhoz képest a Kirin 970 huszonötször gyorsabb lesz, de még így is kevesebb energiát használ el.

Példaként azt hozták fel, hogy amíg a Kirin 970 kétezer fényképet dolgoz fel, addig az iPhone 7 ugyanennyi idő alatt csak közel ötszázat.

Kérdés, mit lép ősszel az Apple az iPhone 8 és más újdonságok bemutatójakor.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×