eur:
394.87
usd:
371.43
bux:
66556.03
2024. április 16. kedd Csongor
Büntetést vezet be a Facebook

Büntetést vezet be a Facebook

A közösségi oldal már külsős tényellenőrzőkkel (pl. Snopes, AP) is együttműködik a hamis hírek terjesztőivel szembeni harcban, és most újabb lépést tesznek az álhírek ellen.

A hamisnak vagy hazugságnak bizonyult írásokra mutató linkeket már most sem lehet reklámozni a Facebookon, ám ma bejelentették, hogy

azok az oldalak, amelyek gyakran posztolnak ilyen tartalmat, egyáltalán nem hirdethetnek a Facebookon.

Ezzel a lépéssel szeretnék visszaszorítani az álhírek terjedését és azon oldalak működését, amelyek ilyen hamis információk terjesztésével szereznek látogatót és hirdetési bevételt.

A közösségi oldal más támogatókra is számíthat. A Facebook augusztus elején jelentette be, hogy Berlin után Essenben nyitja meg második olyan központját a Facebook Németországban, ahol a jogsértő, illetve büntethető bejegyzések törlésével foglalkoznak majd. A döntés hátterében egy, a német kormány által elfogadott törvényjavaslat állhat, amely szerint a közösségi oldalak üzemeltetői

akár 50 millió euró (15,5 milliárd forint) pénzbüntetést is kaphatnak,

ha nem távolítják el a jogsértő tartalmakat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Kijev közben elutasította azt az amerikai kérést, hogy ne támadjanak orosz olajfinomítókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×