eur:
393.79
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Most háborúra számít a legendás befektető

Marc Faber a Gloom, Boom & Doom tőzsdei hírlevelek szerzője részben arról ismert, hogy örökösen pesszimista hangvételű kijelentéseket tesz a részvénypiacokkal kapcsolatban.

Legutóbbi interjújában azonban a legendás befektető nem a részvénypiacokról, hanem a geopolitikai kockázatokról beszélt, szerinte egy háború kirobbanása elkerülhetetlen, azonban ezt nem tankokkal és rakétákkal, hanem sokkal inkább virtuális fegyverekkel fogják megvívni, így ha nem akarjuk elveszíteni a vagyonunkat, akkor épp itt az ideje, hogy felkészüljünk erre az eshetőségre is - írta a Portfolio.

Marc Faber ismét riogat

Marc Faber szerint arra meglehetősen kicsi az esély, hogy bárki lerohanja Kínát, vagy az Egyesült Államokat, az viszont reális veszély, hogy olyan kibertámadás áldozatává válunk, amely például akár az egész amerikai áramellátást is veszélyeztetheti.

A szakember szerint amennyiben ez a forgatókönyv lép életbe, a fizikai arany egy helyettesíthetetlen csereeszköze lesz a gazdaságnak, így nem árt, ha még időben rendesen bespájzolunk belőle. 

Faber továbbá arra is kitért, hogy a fedezet nélküli hitelek volumene elképesztően gyorsan nő Amerikában, ami pedig egy újabb pénzügyi összeomláshoz vezethet.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×