eur:
394.31
usd:
371.62
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
Egész évben érezhetőek lesznek a vizes világbajnokság hatásai

Egész évben érezhetőek lesznek a vizes világbajnokság hatásai

Az év hátralévő részében is lehetnek kedvező hatásai a vasárnap zárult vizes világbajnokságnak.

Nagy nehézségekbe ütközik bármilyen szállást foglalni erre a hétvégére Budapesten – mondta a múlt csütörtökön az InfoRádió kérdésére a Szállodaszövetség elnöke, Könnyid László.

Igaz, a vizes világbajnokság mellett a hétvégén rendezett Formula 1-es futam is jótékonyan hatott a budapesti és a vonzáskörzetben lévő szállodák forgalmára,

a vizes világbajnokság önmagában is kiemelkedő esemény volt.

A szervezők szerint csaknem félmillió, pontosan 485 ezer néző tekintette meg az öt helyszínen a budapesti és balatonfüredi vizes világbajnokság versenyeit - mondta Seszták Miklós, a vasárnap zárult világbajnokság szervezőbizottságának elnöke, fejlesztési miniszter.

Egész évben érezhetőek lesznek a vizes világbajnokság hatásai

A magyar mellett a külföldi tévénézők sokasága két héten keresztül csodálhatta a magyar főváros népszerű történelmi épületeit helyszíneit, ami az év további részére vonzhatja ide a turistákat – mondta az InfoRádió egy korábbi kérdésére Könnyid László, a szállodaszövetség elnöke:

„Jó befektetés az országnak,

hogy ezek a vendégéjszaka-növekedések a legfontosabb küldőpiacainkról az év második felében a vizes vb utóhatásaként, ismertségben, Budapest népszerűségében hozhat plusz vendégéjszakákat, ha a fényképei bejárják a földet.”

A hosszútávú hatások mellett a júliusi forgalmi adatokon is éreztetheti hatását a vizes világbajnokság, ennek eredményeit szeptemberben közli majd a Központi Statisztikai Hivatal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×