Meglepő jóslat a fényképezőgépekről

Infostart
2017. július 23. 08:36
Egy-két éven belül teljesen eltűnhetnek az áruházakból a kompakt fényképezőgépek – közölte a GfK piackutató kereskedelmi és technológia területvezetője. Ennek oka az egyre fejlettebb mobiltelefonok terjedése. Sztupár Andrea szerint a tükörreflexes kamerákat azonban egyelőre nem érinti a folyamat.

2015 végére az okostelefonok a bennük lévő technikai forradalmak miatt elég jelentősen kiszorították a fényképezőgépeket a magyar piacról – jelentette ki a területvezető.

„A digitális fényképezőgépeknek az összértékesítésből 3 százalékuk maradt, amihez további egy százalékkal járulnak hozzá a tükörreflexes fényképezőgépek” - ismertette Sztupár Andrea.

A vezető úgy véli, a kompakt gépek valószínűleg egy-két éven belül teljes mértékben el fognak tűnni, a területet bekebelezik az okostelefonok.

„Ezt erősíti az a tény is, hogy a gyártók egyre inkább szállnak ki ebből a szegmensből. Azok a gyártók, akik korábban elég nagy számban értékesítettek fényképezőgépeket, most

a cserélhető objektíves vagy a tükörreflexes gépek értékesítése irányába mennek”

- mondta a GfK kereskedelmi és technológia terület vezetője.

Úgy véli, bár a felső kategóriás fényképezőgépek piaca egy elég kicsi szegmens, a magyar lakosság egy része igenis áldoz arra, hogy jó minőségű fényképeket készítsen.

„A 14 megapixel feletti tartományban egy tükörreflexes gép még elég jelentős konkurenciája az okostelefonoknak, ezért

a komolyabb kategóriában még hosszú éveken keresztül lesz relevanciája a fényképezőgépeknek”

- fogalmazott a GfK kereskedelmi és technológia terület vezetője.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Két éven belül eltűnnek a polcokról a fényképezőgépek
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást