eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Munkába lendülnek a munkaszüneti napért

A Magyar Szakszervezetei Szövetség (MASZSZ) élére áll annak a kezdeményezésnek, hogy legyen munkaszüneti nap december 24-e. A szervezet felkéri az érdekképviseleteket, hogy gyűjtsék országszerte az aláírásokat.

Míg a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását nem kérte senki, a szenteste szabaddá tétele évek óta céljuk az érdekvédőknek – közölte Nemes Gábor. A MASZSZ szóvivője kijelentette: a szövetség nemcsak elvben támogatja, hanem aláírásgyűjtéssel is segíti a kezdeményezést, sőt, az élére áll annak.

Mint emlékeztetett rá, a kérdést a Vasas Szakszervezeti Szövetség egyik aktivistája nyújtotta be, egyeztetve saját szervezetével, amely a MASZSZ tagja.

Nemes szerint

szinte haladéktalanul el kell kezdeni a munkát,

hogy a törvényben biztosított négy hónap alatt összegyűljön a népszavazás kiírásához szükséges kétszázezer aláírás. A szóvivő szerint ez olyan ügy, amely mögé minden szakszervezetnek fel kell sorakoznia, ezért a MASZSZ valamennyi érdekvédelmi vezetőt felkéri, hogy csatlakozzanak az országos mozgalomhoz, amelynek koordinálását a Magyar Szakszervezeti Szövetség kész vállalni.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×