eur:
393.72
usd:
369.42
bux:
65764.89
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Ennyivel kerülnek többe a metró közelében lévő lakások

Ennyivel kerülnek többe a metró közelében lévő lakások

A jó közlekedés fontos szempont a lakásárak tekintetében, különösen igaz ez Budapesten a metrók közelségére.

Az ingatlanpiaci árak már akkor emelkedni kezdtek a XI. kerületben, amikor a városvezetés bejelentette, hogy hamarosan sor kerül a 4-es metró átadására – jelezte Nagy Csaba, a Balla Ingatlan dél-budai régiós vezetője.

Nem csak a 4-es metró közvetlen közelében lehetett tapasztalni az árak emelkedését; a megállóktól 5 percnyi gyaloglásra található utcák esetében is megemelte az árakat a beruházás.

Általában öt keresztutcáig lehet érezni az árnövelő hatást, “ami jellemzően 500 méteres távolság a szélrózsa minden irányában”

- fogalmazott Nagy Csaba.

Ennek köszönhetően a kétszobás lakások esetében általában 5-10 százalékkal magasabbak a metróközeli lakások árai.

De ennél kisebb és nagyobb eltérések is előfordulnak. Utóbbira lehet példa az Allee környéke, ahol olykor jóval nagyobb,

akár a 20 százalékot is elérő a különbség a metróközeli ingatlanok javára.

Ebben persze az is közrejátszik, hogy ez a környék rettentően kedvelt, mind a befektetők, mind a magánvásárlók körében – tette hozzá a szakértő.

Ennyivel kerülnek többe a metró közelében lévő lakások

Teljes mértékben érezhető a 2-es metróvonal hatása a XIV. kerület ingatlanpiacára is - hangsúlyozta Sebestyén Tamás, a Balla Ingatlan XIV. kerületi irodájának szakmai vezetője.

Bár már évtizedek óta létezik itt a metróvonal, a vevők számára mégis változatlanul jelentős vonzerővel bír,

örök favorit a budapesti ingatlanpiacon

– mondta Sebestyén Tamás.

A 3-as metrónak, és az ezzel járó jó megközelíthetőségnek nem csak pár közeli utcára, hanem az egész kerületre nézve pozitív hatása van - olvasható a Balla Ingatlan közleményében. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdén

Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdén

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Ami a mai tőzsdei teljesítményt illeti, egyelőre az óvatos optimizmus jellemzi a kereskedést, kisebb emelkedést láthatunk a kontinens vezető tőzsdéin, a magyar piac azonban lefordult.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×