eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Vigyázat, rengeteget bukhatunk pár apróságon

Vigyázat, rengeteget bukhatunk pár apróságon

Egyre nagyobb az érdeklődés a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránt, az ingatlanvásárlók többsége már tervez vele, de a legapróbb részletekre is oda kell figyelni – hívta fel a figyelmet egy ingatlanpiaci szakember.

Gyakorlatilag nincs olyan ügyfél az ingatlanpiacon, aki ne hallott volna a csok által kínált lehetőségekről. Vincze Krisztián kiemelte, sok változás volt és lesz is a kedvezménnyel, és gyakran nüansznyi dolgok döntenek az elbírálásban. Példaként említette, hogy a közelmúltban jogszabályértelmezést kaptak a Nemzetgazdasági Minisztériumtól, aminek értelmében az önálló tetőszerkezettel rendelkező és utcáról megközelíthető lakóházak családi háznak számítanak, vagyis az ikerház így már nem értelmezhető lakásként.

„Sok a finomság és ezzel együtt a buktató is, ezért érdemes igazán jó szakemberhez fordulni, aki naprakész a változásokat illetően. Milliók múlhatnak ezen” – mondta Vincze Krisztián.

A szakértő szerint az évszakok nem befolyásolják jelentősen az érdeklődés mértékét, de az idei év más, mint a tavalyi volt.

„Növekszik az ingatlantranzakciók száma

és azon belül a hiteles vásárlók aránya is. Egyre gyakoribb az új építésű ingatlanok tervezőasztalról való megvásárlása, összefoglalva erősödik a piac” – tette hozzá a GDN Ingatlanhálózat Hitelközpontjának vezetője.

Vincze Krisztián érdekességként megemlítette, hogy a tízmilliós állami támogatással járó, három gyerek születését vállaló ingatlanvásárlók körében ritka, hogy gyerek nélkül fektetnek lakóházba.

A leggyakoribb, hogy két meglévő gyerek mellé vállalnak egy harmadikat.

Tapasztalata szerint érdemi változás nincs az igénylési folyamat időtartamában.

„3-5 hét alatt lebonyolítható az igénylés. Idővel rutinszerűvé váltak a folyamatok, egyszerűsödött az igazolások kiadása, és folyamatosan érkeznek a különböző könnyítések az ügyfelek számára” - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×