eur:
393.95
usd:
370.02
bux:
65502.26
2024. április 19. péntek Emma
Hihetetlen összegeket engedett el az adóhivatal

Hihetetlen összegeket engedett el az adóhivatal

Több mint 130 ezer alkalommal kértek tavaly fizetési enyhítést az adófizetők a hivataltól.

Az elmúlt esztendőben 133 ezer ilyen beadvány futott be, az érintett adófizetők nagyjából 160 milliárd forint kapcsán terjesztettek elő ilyen igényt.

Az esetek nagyjából negyedében meglehetősen sürgős volt a beadvány leadása, a köztartozás miatt ugyanis már végrehajtást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az érintetteknél. A többi, nagyjából százezer kérelem kitöltőjének még nem voltak ilyen problémái - mondta el a Magyar Időknek Molnár Tamás helyettes államtitkár.

A kérelmezők sok esetben sikerrel jártak. A hatóság tavaly több mint százezer iratot bírált el jogerősen, ezek több mint felében legalább részben helyt adott az adófizetők előterjesztésének. Az érintettek engedélyt kaptak arra, hogy 71 milliárd forintot később vagy részletekben rójanak le, hatmilliárd forint befizetésétől pedig – a mérséklési kérelmek jóváhagyásával – eltekintett a hatóság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

A Kongresszus házszabályi bizottsága átengedte azt a négy részre bontott segélycsomagot, amely biztosítaná Ukrajna, Izrael és a csendes-óceáni régió amerikai szövetségeseinek támogatását. Mivel a tervezetet ellenzi a republikánusok trumpista szárnya, elsősorban az Ukrajnának juttatandó 61 milliárd dollár miatt, Mike Johnson házelnöknek a bizottság demokrata tagjaira volt szüksége, hogy a három radikális republikánus ne akadályozza meg annak túlélését. Hasonlóra évtizedek óta nem lehetett példa, ami jelzi, mekkora a széthúzás a republikánus képviselők között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×