eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Nincs olyan balatoni ingatlan, amit ne lehetne most eladni

Rendkívüli mértékben megélénkült a balatoni ingatlanpiac, szinte nincs olyan szegmens, amit ne lehetne eladni, ha tisztázottak a tulajdoni viszonyok – közölte a Balla Ingatlan. A Velencei-tónál ekkora lendületet ugyan nem tapasztalnak a szakemberek, de ott is folyamatosan nő a kereslet és szűkül a kínálat.

"Szinte nincs olyan szegmense a balatoni ingatlanpiacnak, amit ne lehetne eladni, ha tisztázottak a tulajdoni viszonyok"– hívta fel a figyelmet Krausz Gábor, a Balla Ingatlan siófoki irodájának szakmai vezetője.

Most még olyan Siófoktól távolabb lévő, kisebb településeken is értékesíteni lehet ingatlanokat, ahol az előző években szinte lehetetlen volt.

A Velencei-tónál is nőtt a kereslet, miközben lassan mérséklődik a kínálat. Ezzel párhuzamosan enyhén emelkednek az árak is – jelezte dr. Kovács Csaba, a Balla Ingatlan Fejér megyei irodájának vezetője.

A budapesti és székesfehérvári vásárlók fele már agglomerációként tekint a Velencei-tóra,

és csak a másik fele keres nyaraló-ingatlant. Előbbiek körében többségében vannak a fiatalok, míg az utóbbiak között inkább az idősebb korosztály dominál.

A Balaton-parti ingatlanpiacra jelentős hatással van, hogy

megerősödni látszik egy olyan vásárlói réteg, amelynek módjában áll 10-40 millió forint közötti összeget nyaralóba fektetni.

A felfokozott érdeklődésben azonban a média is közrejátszik, ahol az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott a Balaton – jelezte a Balla Ingatlan siófoki irodájának vezetője.

Népszerűek az építési telkek is,

ahol ugyancsak jelentős mértékű drágulás következett be: mindössze 1 év alatt 6-7 millió forintról 9-10 millió forintra kúsztak fel az árak, vagyis 50 százalékos növekedésre került sor – hangsúlyozta Krausz Gábor. Emellett sokan keresik a CSOK-ra alkalmas családi, illetve ikerházakat – főleg a 30-40 milliós árkategóriákban –, de ilyenek jelenleg nincsenek a balatoni ingatlanpiacon, mivel mind elkelt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×