eur:
395.11
usd:
365.66
bux:
65398.26
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Albérlet havi 500 ezerért – még ezt is elkapkodják

Albérlet havi 500 ezerért – még ezt is elkapkodják

Egy-három hónap alatt a luxusingatlanokat is kiveszik a bérlők, melyekért havonta akár 400-500 ezer forintot is hajlandóak fizetni – közölte az Otthontérkép elemzője. Mester Nándor hozzátette: 500-700 felsőkategóriás ingatlan van Budapesten, amelyekre folyamatosan van kereslet.

„Meglepően rövid idő alatt találnak gazdára ezek a luxusfelszereltségű és nagyon jó helyen lévő, többnyire belvárosi ingatlanok” - jelentette ki az Otthontérkép elemzője.

Kifejtette: egy-három hónap kell ahhoz, hogy kivegyék a luxusalbérleteket, de általában

30-40 nap alatt elkel egy Andrássy úti, az 5. kerület más részén, a Várban, vagy egy 12. kerületi villában lévő bérlakás.

A négyzetméterenkénti albérleti díj 4000 forintnál kezdődik, de van, ahol ennél is magasabb – közölte az elemző.

„A Halászbástyánál például 430-450 ezer forint havonta egy 70-80 négyzetméteres lakás. A Bem rakparton egy 150 négyzetméteres tetőtéri lakás 530 ezer forint,

a Várhoz vezető Hunyadi János utcában pedig 480 ezer forint körül van egy 100 négyzetméter körüli lakás” - sorolta Mester Nándor.

Ezek a lakások általában három szobásak, légkondicionáltak, és újszerűek vagy nemrég felújítottak.

Albérlet havi 500 ezerért – még ezt is elkapkodják

Az elemző emlékeztetett arra, hogy az elmúlt két-három évben nagy áremelkedés volt a lakások árában, amit követett a lakásbérleti piac is.

„Ez az emelkedés 2016 közepén egy kicsit lelassult: tavaly egész évben 8-10 százalékos drágulás volt az azt megelőző évhez képest a luxusalbérleteknél” - részletezte.

Mester Nándor arra számít, hogy idén ennél nagyobb ütemű drágulás nem lesz.

Az Otthontérkép elemzője közölte:

még mindig kevés, 500-700 luxusingatlan van Budapesten.

Elmondta, hogy luxusalbérleteket elsősorban a nagyvállalatok keresnek a felső vezetőik számára, illetve külföldi magánszemélyek.

„Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy azok a külföldi magánszemélyek, akik ebben a kategóriában mozognak, már inkább lakást vásárolnak, mintsem bérelnének” - tette hozzá Mester Nándor.

A bérlés ugyanis rövid távra, általában egy vagy két évre szól, de sokan vannak, akik hosszabb távra terveznek Magyarországon, így ők inkább a vásárlást részesítik előnyben – indokolta az Otthontérkép elemzője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×