eur:
393.01
usd:
367.24
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Sokan elveszthetik mobiltelefonjaikat az adategyeztetés lassúsága miatt

Sokan elveszthetik mobiltelefonjaikat az adategyeztetés lassúsága miatt

Szinte lehetetlen teljesíteni határidőre a feltöltőkártyások adategyeztetését - panaszolta a Telenor Magyarország kommunikációs vezetője az InfoRádiónak. Kutas István elmondta: tömve vannak az ügyfélszolgálatok, túlterhelt és emiatt lelassult a központi adatbázis. Bár konkrét számokat nem közölt, annyit elárult, időarányosan rosszul állnak az adategyeztetéssel, és félő, hogy három hét múlva sokan maradnak működő telefonkártya nélkül.

„Minden nap karácsony van a Telenornál.”

A cég kommunikációs vezetője elmondta, a karácsonykor megszokott forgalmat tapasztalják az üzleteikben: nagyon nagy a sorállás, az árbevétel azonban nem ünnepi, ugyanis adategyeztetés miatt vannak sokan az ügyfélszolgálatokon. Kutas István hozzátette, különösen a vidéki üzletekben nagyon hosszú a várakozási idő.

„Ennek részben a belügyi tárca adatbázisának a túlterheltsége és az idő rövidsége az oka.”

A Telenor Magyarország kommunikációs vezetője elmondta, időarányosan annak ellenére sem állnak jól, hogy mindent megtettek a gördülékeny lebonyolítás érdekében.

„Rendelkezésre bocsájtottunk egy jól használható online felületet, szerződést kötöttünk a Magyar Postával. Nagyságrendileg ötszáz helyen: a 130 üzletünkön kívül több száz postahivatalban és online is lehet végezni az adategyeztetést.”

Bármilyen adatbázis, még ha az nagyon jó is, egy ilyen terhelés, napi több tízezres lekérdezés hatására nehézkessé válik: sokszor lefagy – mondta Kutas István. A legnagyobb probléma az időhiány – tette hozzá a Telenor Magyarorság kommunikációs vezetője. A hatóság jelezte, egyelőre nem tervezi a június 30-i határidő meghosszabbítását.

„Elsősorban az ügyfelek érdekeit kell nézni: azt látjuk, hogy a városi, fiatal ügyfelek időben elvégezték az adategyeztetést, az idősebb, betegebb, vidéken élő embereknek nehezebb bemenniük egy-egy nagyobb városba, és sokszor nem is tudnak róla – számukra a rövid határidő kényelmetlenséget okoz. Ha nem tudják elvégezni időben az adategyeztetést, az azt jelentené, ők:

idős, beteg emberek maradnak mobilelőfizetés nélkül július 1-től.”

Sokan elveszthetik mobiltelefonjaikat az adategyeztetés lassúsága miatt

A cég sms-ekben buzdítja az ügyfeleit az adategyeztetés mielőbbi elvégzésre, a jövő héten az irodai munkatársaikat is az üzletekbe helyezik, hogy gyorsítsák az ügyintézést – mondta el Kutas István.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×