Ezekért az Apple-kütyükért fogunk megőrülni

InfoRádió
2017. június 6. 19:17
Egyre nagyobb hangsúlyt fektet a mesterséges intelligenciára az Apple - derült ki a vállalat hagyományos fejlesztői fórumán.

A héten minden, nem csak szakavatott szem a San José-i rendezvényközpontra figyel, ahol a kaliforniai mamutvállalat az 1990-ben bevezetett nemzetközi fejlesztői tanácskozását tartja. Az eseményen több újdonságot is bejelentettek.

Az egyik legérdekesebb a HomePod névre hallgató okoshangszóró, melyet a mesterséges intelligenciát használva a hangunkkal irányíthatunk, és az algoritmus képes kedvenc zenénk lejátszására vagy az okosotthonok bizonyos funkcióinak irányítására.

Új felületet kapnak az iPhone-t használók autóvezetéshez, a fordító algoritmust is továbbfejlesztik, ráadásul a cég új eszközöket ad a külső fejlesztők kezébe, hogy saját alkalmazásaikon dolgozzanak.

A vállalat vezérigazgatója, Tim Cook közben arról beszélt a rendezvény nyitányakor, hogy fejlesztői gárdájuk még sosem volt ennyire vibráló és aktív.

A cég, ahogy az Apple vezére mondta, már 16 millió regisztrált fejlesztővel bír, ebből 3 millió fő csak az utóbbi egy évben csatlakozott hozzájuk.

Az Apple jelenleg a világ második legértékesebb gazdasági társasága, csak a Google előzi meg. Tavaly októberben 116 ezer alkalmazottuk volt, bevételük pedig 215 milliárd dollárra rúgott.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Újdonságokat mutatott be az Apple
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást