eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Egyre több pénzt viszünk ki az országból

Egyre több pénzt viszünk ki az országból

Továbbra is Ausztriában költik el a legtöbb pénzt a magyar bevásárlóturisták. A bevásárlóturizmus ugyanolyan ütemben nőtt 2017 elején, mint az internetes kereskedelem – írta a blokkk.com.

2017 első negyedévében is bővült a bevásárlóturizmus: 26 milliárd forintot hagytak külföldi üzletekben a magyarok. A növekedés üteme nagyjából megegyezik az internetes kereskedelemével, 18 százalékos volt, igaz a webköltekezés értéke nagyobb volt, 75 milliárd forint - közölte a blokkk.com a KSH adatai alapján.

2017 első negyedévében

a bevásárlóutazások száma is nőtt, 1,3 millióra,

ami kétszázezerrel több, mint egy évvel korábban.

A határokon túlra utazó bevásárlók kedvenc terepe továbbra is Ausztria, ahol 2017 első három hónapjában 10 milliárd forintért vásároltak a magyarok a KSH adatai szerint. Egy évvel korábban még 9 milliárd forint volt ez az összeg. Szlovákiában mintegy 3 milliárd forintot hagytak a magyarok, ez megegyezik az egy évvel korábbival. Két milliárd forintról 3,5 milliárdra ugrott a Szerbiát felkereső bevásárló turisták költekezése, így lejjebb is szorították Szlovákiát a célországok rangsorában.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×