eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Ennyire vagyunk elégedettek az internetes vásárlással

Ennyire vagyunk elégedettek az internetes vásárlással

Alapvetően kedvező képet mutat az internetes vásárlások megítélése az internetezők körében – derül ki az eNET reprezentatív piackutatásából. Kis Gergely, az internetkutató cég partnere szerint a bizalom mellett az árérzékenység a legmeghatározóbb szempont, és az is kitűnik, hogy a fogyasztók egyre több információra akarnak szert tenni.

Alapvetően az internetezők egyötöde vallotta azt, hogy valamiért csalódott az internetes vásárlásban. Négyötödük viszont lényegében nem tudott felidézni olyan emléket, amikor valamiért elégedetlen lett volna. Ez azt mutatja, hogy

az internetes vásárlás iránti bizalom nagyon jó”

- mondta Kis Gergely.

A megbízhatóságnál is fontosabb szempont vásárláskor az ár, és fontos az is, hogy a weboldalon sok visszajelzés, pozitív értékelés legyen – sorolta az internetkutató cég partnere.

Ennyire vagyunk elégedettek az internetes vásárlással

A kutatás eredményei megmutatják, hogy melyek azok a szempontok, amelyekre mindenképpen oda kell figyelnie annak, aki internetes kereskedésbe kezd. Ilyen a részletes termékleírás, a szállítási díj egyértelmű feltüntetése, a különböző fizetési módok választásának lehetősége.

Az ingyenes szállítási lehetőséggel kapcsolatban Kis Gergely elmondta:

a fogyasztók szemében minden, ami ingyenes, vonzónak számít,

ám tudjuk, hogy ingyen semmit sem szoktak adni. Az internetes kereskedelemben az ingyenesség azt jelenti, hogy a kereskedő átvállalja a szállítás költségét, és beépíti a termék árába.

Az eNET partnere szerint a magyar gazdaság szempontjából sem elhanyagolható kérdés az, hogy mennyire tudjuk itthon tartani a fogyasztókat. Mer ha egy magyar fogyasztó egy olyan külföldi oldalon vásárol, amelynek nincs magyar képviselete, akkor az nem a magyar gazdaságot fogja pörgetni.

A piackutatásban azt is vizsgálták, hogy akik külföldről vásárolnak, miért teszik. A legtöbben indokként az alacsonyabb árat említették, de

a megkérdezettek 76 százaléka azért választotta a külföldi vásárlást, mert ott olyan termékek is elérhetők, amik Magyarországon nem vásárolhatók.

A vásárlók több mint fele azért vásárol magyar webshopokból, mert probléma esetén nehézkesebb az ügyintézés, sokan pedig szívesebben használnak magyar nyelvű oldalt.

„Ezek a szempontok mind a hazai kereskedők üzletét erősítik, aminek örülni kell” - fogalmazott az eNET partnere.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×