eur:
394.62
usd:
371.74
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Súlyos problémát találtak a magyar autószerelőknél

Súlyos problémát találtak a magyar autószerelőknél

67 millió forint kárt okoztak autószervizek és alkatrész-kereskedések azzal, hogy hamis szoftvereket használtak és hamis alkatrészeket forgalmaztak - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A NAV vám- és jövedéki szóvivője azt mondta: a jogsértések, illetve az okozott kár zömét Győr-Moson-Sopron megyében derítették fel.

Súlyos problémát találtak a magyar autószerelőknél

A NAV pénzügyőrei autószerelő-műhelyekben és autóalkatrész-kereskedésekben használt járműipari szoftverek, valamint gépjármű-alkatrészek és kiegészítők eredetiségét vizsgálták – mondta el a hatóság vám- és jövedéki szóvivője. Leopold Róbert hozzátette, a legtöbb ellenőrzést Győr-Moson-Sopron megyében végezték, és itt találták a legtöbb jogsértést is.

„67 millió forintra becsülhető az a vagyoni hátrány, amit a jogsértők okoztak a jogtulajdonosoknak,

ebből 59 millió forint volt az okozott kár Győr-Moson-Sopron megyében.”

Súlyos problémát találtak a magyar autószerelőknél

A visszaélések szinte minden személyautó-márka, illetve a legnagyobb teherautó-márka jogtulajdonosait érintették leginkább – mondta Leopold Róbert. A pénzügyőrök számítógépeket és hamis szoftvereket, valamint olyan kiegészítőket foglaltak le, amelyeknél a márkajelzést a jogtulajdonosok engedélye nélkül használták – tette hozzá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám- és jövedéki szóvivője.

„A hamis autóalkatrészek és az illegális szoftverek nemcsak a jogtulajdonosoknak okoznak kárt, hanem a közlekedés biztonságát is veszélyeztethetik.”

Súlyos problémát találtak a magyar autószerelőknél

Az illegális szoftvereket tartalmazó számítógépek tulajdonosai ellen a hatóság szerzői jogok megsértésének gyanújával feljelentést tettek, ennek büntetőjogi következményei is lehetnek – mondta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám- és jövedéki szóvivője. Leopold Róbert hozzátette, továbbra is várhatóak a társhatóságokkal közös ellenőrzések, de ezek mindig előzetes adatgyűjtésen alapulnak, mert a jogsértések kiszűrése az elsődleges cél és nem a jogkövető magatartást tanúsító vállalkozások ellenőrzése.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×