eur:
393.86
usd:
368.6
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Így szédítik most az áfacsalók az adóhivatalt

Már élelmiszer-adalékkal is csalnak forgalmi adót.

Egyre fogy a levegő az áfacsalók körül, az online számlázás bevezetésével pedig még nehezebb lesz megkárosítani a közkasszát – mondta a Magyar Időknek az adóhivatal pénzügyi nyomozóinak munkáját irányító helyettes államtitkár.

Sors László közölte: a hatósági fellépés miatt egyre költségesebb forgalmi adót csalni, az elkövetőknek sokszor majdnem annyit kell erre fordítaniuk, mintha legális céget üzemeltetnének.

Étolaj, cukor, kávé, esetleg műtrágya vagy élelmiszer-adalék – az utóbbi időszak büntetőügyeiben ezekkel a termékekkel próbáltak meg legtöbbször forgalmiadó-csalást elkövetni az idehaza működő illegális csoportok.

Az árucikk valójában nem is olyan lényeges – mondta a lapnak nyilatkozva a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozóinak munkáját irányító helyettes államtitkár. Sors László kifejtette: az elkövetők nem ragaszkodnak egy-egy termékféléhez, nekik csak az illegális profit a lényeg.

Így akik egyik nap még műtrágyával kereskedtek jogsértő módon, másnap már akár tejet is forgalmazhatnak, esetleg használt autókat hoznak be adózatlanul külföldről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×