eur:
394.74
usd:
370.78
bux:
65491.46
2024. április 19. péntek Emma
Viszik a balatoni nyaralókat, mint a cukrot

Viszik a balatoni nyaralókat, mint a cukrot

A legnépszerűbb balatoni települések ingatlanárai elérték a budapesti árszintet, több helyen már félmillió forintos négyzetméterárak jellemzők, miközben a tó partján nagyszámú új lakás épül. Eközben az alacsonyabb árfekvésű Velencei-tónál is mennek föl az árak - állapította meg elemzésében a Magyar Idők.

– A kiadott építési engedélyek és a több ezer, még csak tervezőasztalon lévő ingatlan révén az átadások száma az elkövetkezendő néhány évben fog tetőzni – mondta a Magyar Időknek Katona Tamás, az OTP Ingatlanpont siófoki vezető értékesítési tanácsadója. A Balaton és környéke a mai napig a legnépszerűbb célpont, ahol egyre többen szeretnének második lakást, nyaralót venni.

Bár Katona Tamás szerint sokak gondolatában a balatoni nyaraló a mai napig kis házat és telket jelent gyümölcsfákkal vagy szőlővel, a jelenlegi vásárlók egyre inkább új építésű, part menti, panorámás társasházi lakásokat keresnek. Ezek árszínvonala jóval magasabb, de nem kizárólag a magasabb komfortfokozat, hanem a közvetlen vízkapcsolattal rendelkező építési telkek korlátozott száma miatt is.

Noha a Velencei-tó árai továbbra sem érik el a Balatonét, a szakértő szerint ott is több árfelhajtó tényezővel kell számolni. Egyrészt a székesfehérvári lakáspiac élénkülőben van, ami a közeli településeken is érezteti hatását. Másrészt a Velencei-tó egyes települései a fővároshoz is viszonylag közel fekszenek, ezért sok budapestinek jelenthet alternatívát - számol be a Magyar Idők.

A befektetők számára is egyre vonzóbb a Balaton környéke, több település mostanában látott hozzá új üdülőterületek kijelöléséhez, parcellázáshoz és közműfejlesztéshez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×