eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Készül a MÁV a nyárra

Készül a MÁV a nyárra

Több járatot és korszerűbb, légkondicionált járműveket közlekedtet majd nyáron a Balaton felé, főleg hétvégeken a MÁV Start Zrt. – mondta a vállalat vezérigazgatója. Csépke András megjegyezte: nyáron nagyobb kapacitású kerékpárszállítókat is tesznek a járatokra.

„Nagyon fontos számunkra, hogy elkészült a székesfehérvári állomás teljes felújítása, átépítése, így most már azok az átszállások, amik a múlt évben akadályozták a közlekedést, megszűnnek” - közölte a vezérigazgató.

Hozzátette: a légkondicionált járművek száma jelentősen növekedni fog ebben a régióban, több

vonat fog közlekedni a Velencei-tóra és a Balaton déli partjára, mert az utasigények alapján ez abszolút indokolt.

„Növeljük a villamosított déli parton közlekedő motorvonatok arányát, és minden vonaton lényegesen nagyobb számban biztosítunk kerékpár-szállítási lehetőséget” - mondta Csépke András.

„A tapasztalatok alapján azt láttuk, hogy nagyon népszerűek a hétvégi Flirt motorvonataink, amelyekből többet fogunk közlekedtetni. Az északi parton pedig a hétvégeken délutánonként Balatonfüredről több vonatot fogunk Budapestre közlekedtetni” - tudatta a MÁV Start Zrt. vezérigazgatója.

Készül a MÁV a nyárra

Csépke András elmondta, hogy a kerékpárt szállító utasok száma látványosan növekszik.

„A motorvonatokon nagyon jó lehetőséget kaptak az utasok, már sokszor zsúfoltságot is okoznak a kerékpárosok

, ezért teszünk több vonatba nagy kapacitású kerékpárszállítót, ahol akár 50-60 kerékpárt is el lehet helyezni” - jelentette ki a vezető.

Ehhez azonban fontos, hogy a nagyobb csapatok előre jelezzék, mikor szeretnének utazni, így tudnak a vállalatnál az igényekhez alkalmazkodni.

„Emellett vannak olyan úgynevezett átlós vonataink, amelyek az ország távolabbi részeiről érkeznek – például Miskolcról, Záhonyból, Szegedről – közlekednek. A jármű-felújítási programunk révén a gyorsvonati kocsik mindegyikében lesz három-három kerékpár elhelyezésére lehetőség, így ezeken a vonatokon is bővített kerékpár-szállítási lehetőség lesz” - tudatta a MÁV Start Zrt. vezérigazgatója.

Ennek köszönhetően ha a Miskolcról, Záhonyból induló utas a balatoni nyaralása alatt szeretne kerékpározni, akkor bátran magával viheti a kerékpárját

– tette hozzá Csépke András.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×