eur:
393.29
usd:
367.88
bux:
66111.19
2024. április 24. szerda György

Nem fogja kitalálni, miért fújták le az egyik nagyszabású közbeszerzést

Sok vállalkozás érdeklődését felkeltette a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának közbeszerzési pályázata, de egyelőre nem épülnek büntetés-végrehajtási intézetek - írta a Világgazdaság.

A tervezésükre, kivitelezésükre vonatkozó tendert ugyanis eredménytelennek ítélte a kiíró. Mégpedig azért, mert a legkedvezőbb pályázatban megajánlott ellenérték is meghaladja a rendelkezésre álló pénzügyi fedezet mértékét – olvasható a Világgazdaság cikke szerint az Európai Unió hivatalos lapjában, a TED-ben, bár az nem derült ki, hogy mennyi volt a beruházás becsült költsége.

A pályázat szerint négy helyszínen építettek volna börtönöket, ezek közül három olyan lenne, amelyben ötszáz főt tudnának elhelyezni, egyben pedig ezret. A pályázatra - konzorciumban vagy önállóan - 11 cég jelentkezett, például a Swietelsky csport, illetve a börtönépítésben is jártas KÉSZ Építő és Szerelő Zrt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Gigantikus bejelentést tett a NATO egyik legerősebb országa, aztán jött a pofon

Gigantikus bejelentést tett a NATO egyik legerősebb országa, aztán jött a pofon

A Sky News védelem- és biztonságpolitikai szerkesztője elemzésében arról ír, hogy az Egyesült Királyság tegnap tett, védelmi kiadások növeléséről szóló bejelentése egyáltalán nincs kőbe vésve a konzervatívok várható bukása miatt, ami bizonytalanságot szül a megkopott brit haderőben. Deborah Haynes azt is kiemeli, hogy a belengetett emelés, bár üdvözlendő, csupán a 2000-es évek végi szintre hozná fel a hadügyi keret GDP-hez mért arányát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×