eur:
394.89
usd:
370.61
bux:
65271.55
2024. április 19. péntek Emma
Vigyázat, mégsem lesz korlátlan a roaming

Vigyázat, mégsem lesz korlátlan a roaming

2017. június 15-től az Európai Unió mind a 28 tagállamában eltörlik a roamingdíjakat, így itthonról külföldre vagy fordítva is ugyanannyiért telefonálhatunk, illetve külföldön is ugyanúgy internetezhetünk, mint itthon. Egy nem is apró kivétellel.

Az új, egységes szabályozás a feltöltőkártyás és a havi előfizetéses ügyfelekre is vonatkozik, a flottások lehetnek csak kicsit bajban, itt ugyanis a szolgáltató nem módosíthat egyoldalúan szerződést, így külön-külön kell megvizsgálni minden adott igényt.

Arra azonban figyelni kell, hogy mennyit használjuk majd külföldön a telefonunkat, mert az unió az ideiglenes külföldi utazásokat célozta meg a szabályozással, ezért a szolgáltatók figyelik a kártyák használatának helyét és idejét, így

ha valaki négy hónapnál többet tartózkodik folyamatosan, egyhuzamban külföldön, az már életvitelszerű ottlétnek minősül, így nem lesz jogosult

arra, hogy a magyar SIM-kártyáját külföldön azonos feltételekkel használja. A határnál továbbra is érdemes lesz manuálisra kapcsolni a hálózatválasztást, hogy a mobil mindig a magyar szolgáltató hálózatán maradjon.

Gördülő négy hónapos periódusban folyamatosan figyelik a hazai és a külföldi forgalmat, és visszaélésnek számít, ha az előfizető többet használja a mobilját külföldön, mint idehaza. Azt is kiszűrik, ha a SIM-kártyánk hosszabb ideig inaktív Magyarországon, míg EU-ban intenzíven használjuk, és a több SIM-kártya használatát is könnyen észlelik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×