eur:
395.42
usd:
366.61
bux:
65577.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Van remény a hűségidők csökkenésére

Elébe mehet az uniós törekvésnek az a kormánypárti törvényjavaslat, amely egy évben maximalizálná a mobiltelefon-szerződések hűségidejét - nyilatkozta az InfoRádiónak a HWSW informatikai lap szakújságírója. Koi Tamás hozzátette, uniós szinten már most is két év a felső határ, ám ezt csökkenthetik, hogy az ügyfelek könnyebben válthassanak fejlettebb technológiára.

Van remény a hűségidők csökkenésére

Az Európai Unión belül teljesen általános gyakorlat a hűségidő használata, de a tengerentúli országokban is alkalmazzák, hogy az ügyfeleknek hűségidő vállalásáért cserébe bizonyos kedvezményeket biztosítanak – mondta a HWSW szakújságírója.

„Vagy a havidíjból vagy a szolgáltatáshoz vásárolt készülékből is.”

Koi Tamás elmondta, a hűségidőkre szigorú uniós szabályozások vonatkoznak.

„Az Európai Unió 2009-ben elfogadott telekommunikációs reformja tartalmaz kötelező érvényű szabályozást a hűségidők maximális hosszára vonatkozóan, ez jelenleg 24 hónap.”

Ez azt jelenti egyetlen, az Európai Unió területén működő kommunikációs cég sem szabhat ennél hosszabb hűségidőt semmilyen távközlési szolgáltatásra – mondta a HWSW szakújságírója. Koi Tamás jelezte, korábban voltak hároméves hűségszerződések is, de ezeket Európai Unió piactorzító hatásúnak ítélte meg, különösen olyan országokban, ahol több szolgáltató is működik.

Elképzelhető a rövidülés

Van remény a hűségidők csökkenésére

A HWSW szakújságírója jelezte, az Európai Unió szakpolitikájának ismert szándéka, hogy ezt minden államra nézve kötelező jelleggel a felére, tehát tizenkét hónapra csökkentse.

„Van egyeztetés és gondolkodás.

Ennek ez a magyar törvénymódosítási javaslat kicsit elébe megy. Meglátjuk, milyen formában megy keresztül az Országgyűlésen.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×