eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Új álláskeresési megoldás az önéletrajz helyett

Új álláskeresési megoldás az önéletrajz helyett

Előtérbe helyezi a készségeket és eltünteti az önéletrajz megírásából fakadó különbségeket az allas.hu portál, melyen a profilszerű megjelenés könnyebb összehasonlíthatóságot is biztosít - mondta az InfoRádiónak Rácz István, az álláskereső weboldal vezérigazgatója.

"Az önéletrajz sokáig megbízható pont volt a munkavállalók és a munkáltatók számára, hiszen strukturáltan tartalmazta azokat az információkat, amelyek leírtak egy álláskeresőt, de a digitalizáció felgyorsulásával a munkaadói igényeknek az önéletrajz már nem tudott rugalmasan megfelelni" - mondta Rácz István, az újfajta munkakeresési lehetőséget kínáló allas.hu vezérigazgatója. 

Szerinte ma már jobb, ha az embernek digitális profilja van, olyan, mint például a LinkedIn oldalán. Ezekben a profilokban sokkal jobban ki lehet domborítani a tapasztalatot és a megszerzett tudást, sokkal inkább az adatokra szorítkozik, mint a körítésre, és könnyedén összehasonlíthatóvá válnak a jelöltek. 

"A munkavállalónak azért kedvezőbb ez a megoldás, mert aki gyengébben tud összerakni egy önéletrajzot, hátrányba kerül, itt viszont

csak a megszerzett tudás, tapasztalat és képzettség számít"

- mondta Rácz István.

A portálon az elmúlt 30 napban megjelent csaknem 12 ezer hirdetés az angol nyelvtudást, a Microsoft-szoftverek ismeretét és a jó kommunikációs készséget tartalmazza leggyakrabban, de ugyanennyire fontos a munkaadóknak a precizitás, a terhelhetőség és a megbízhatóság.

Az álláskeresőknél a leggyakrabban előforduló tapasztalatok között a vezetői gyakorlat, a kommunikáció és az informatika szerepel, de az eladói, pénztárosi és a raktárosi tapasztalatok is gyakran előfordulnak. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×