Új álláskeresési megoldás az önéletrajz helyett

InfoRádió
2017. május 9. 16:59
Előtérbe helyezi a készségeket és eltünteti az önéletrajz megírásából fakadó különbségeket az allas.hu portál, melyen a profilszerű megjelenés könnyebb összehasonlíthatóságot is biztosít - mondta az InfoRádiónak Rácz István, az álláskereső weboldal vezérigazgatója.

"Az önéletrajz sokáig megbízható pont volt a munkavállalók és a munkáltatók számára, hiszen strukturáltan tartalmazta azokat az információkat, amelyek leírtak egy álláskeresőt, de a digitalizáció felgyorsulásával a munkaadói igényeknek az önéletrajz már nem tudott rugalmasan megfelelni" - mondta Rácz István, az újfajta munkakeresési lehetőséget kínáló allas.hu vezérigazgatója. 

Szerinte ma már jobb, ha az embernek digitális profilja van, olyan, mint például a LinkedIn oldalán. Ezekben a profilokban sokkal jobban ki lehet domborítani a tapasztalatot és a megszerzett tudást, sokkal inkább az adatokra szorítkozik, mint a körítésre, és könnyedén összehasonlíthatóvá válnak a jelöltek. 

"A munkavállalónak azért kedvezőbb ez a megoldás, mert aki gyengébben tud összerakni egy önéletrajzot, hátrányba kerül, itt viszont

csak a megszerzett tudás, tapasztalat és képzettség számít"

- mondta Rácz István.

A portálon az elmúlt 30 napban megjelent csaknem 12 ezer hirdetés az angol nyelvtudást, a Microsoft-szoftverek ismeretét és a jó kommunikációs készséget tartalmazza leggyakrabban, de ugyanennyire fontos a munkaadóknak a precizitás, a terhelhetőség és a megbízhatóság.

Az álláskeresőknél a leggyakrabban előforduló tapasztalatok között a vezetői gyakorlat, a kommunikáció és az informatika szerepel, de az eladói, pénztárosi és a raktárosi tapasztalatok is gyakran előfordulnak. 


KAPCSOLÓDÓ HANG:
170509 GAZ1 1405 Állás.hu - önéletrajz helyett CD !!!
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást