Jövőre milliárdokat költhetnek a bankok adó helyett focira

InfoRádió
2017. május 3. 10:50
A labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda vagy a jégkorong támogatásával 18,3-19,3 milliárd forintot spórolhatnak jövő évi bankadójukból a hitelintézetek, így az idei 66,5 milliárd forintról 50,4 milliárdra csökkenhet a bankadó összege - derül ki a 2018-as költségvetési tervezetből.

Miután a bankadó 2016-ban és 2017-ben is csökkent, egy 2018-as csökkentés már nem szerepelt a kormány előzetesen kommunikált terveiben, de most újabb bankadó-csökkentést tartalmaz a 2018-as költségvetési tervezet - vette észre a Portfolio.hu.

A bankadóalanyok a jövőben a fizetendő különadó összegét csökkenthetik - az 50 százalékáig - a kedvezményezett célra nyújtott támogatás összegével. A látványcsapatsportokon (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong) belül csak az amatőr sportszervezetek vagy az utánpótlás nevelés lesz támogatható, kizárólag a hivatásos sportolót nem foglalkoztató amatőr sportszervezetek és közhasznú alapítványok támogatása minősül kedvezményezett célnak. A kedvezmény feltétele, hogy az adózó a TAO-kedvezményre legyen jogosult, de azt a társasági adó terhére ne érvényesítse. A javaslat a kétszeres érvényesítést ezzel kizárja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!