Ne csodálkozzon, ha nem fogadják el a pénzét!

InfoRádió
2017. április 21. 06:26
Nem mindenhol lehet fizetni az új 2000 és 5000 forintosokkal.

Ne a jegybankot szidja, ha az automata nem fogadja el az új két és ötezres bankókat. A parkoló, menetjegy és étel-ital automatákat ugyanis az üzemeltetőknek kell “feltuningolniuk” az új bankjegyek fogadására. Sok helyen ez még késik.

A március 1-jén forgalomba hozott, megújított barna 2000 és sárga 5000 forintos bankjegyek közül az ötezres bankjegyeknek már a felét, a kétezres bankjegyeknek pedig csaknem 40 százalékát újakra cserélte a Magyar Nemzeti Bank (MNB), mégis sok helyen még csak a régi bankókkal üzemelnek az automaták - írta a napi.hu.

A jogos reklamációkra volt olyan válasz is, hogy az automatákat üzemeltetők a jegybankra várnak, onnan kellene érkeznie a szoftver frissítéseknek vagy valamilyen kütyünek. Mindez azonban tévedés - erősítette meg az MNB sajtóosztálya, rámutatva arra, hogy a frissítés egyértelműen az üzemeltetők és az automaták gyártóinak feladata. Hozzátették: az MNB már a bankjegyek forgalomba hozatalát jóval megelőzően - az új bankjegyek kibocsátásáról szóló rendelet 2016. november 14-i kihirdetését követően - többször felhívta e berendezések üzemeltetőinek figyelmét tennivalóikra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!