eur:
394.74
usd:
371.32
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Kiderült, mi a legfontosabb a fiataloknak

Kiderült, mi a legfontosabb a fiataloknak

A rugalmas munkarend, a munkatársak személye és az alapfizetés a legfontosabb a 16-26 év közötti pályakezdő fiataloknak - derül ki a PwC felméréséből, amelyet a társaság üzletági igazgatója ismertetett az InfoRádióban. Bencze Róbert kiemelte: egyre több cég igyekszik nyitni és megfelelni ezeknek az elvárásoknak.

A PwC üzletági igazgatója elmondta, azért készítették a felmérést, hogy a mostani, egyre inkább kiélezett munkaerő iránti „harcban” segítséget nyújtsanak a cégeknek, hogyan pozicionálják az ajánlataikat.

„A pályakezdők körében az első és legnépszerűbb tényező a rugalmas munkalehetőség biztosítása.

Nagyon úgy tűnik, hogy most ez a legfontosabb kritérium, ez alapján keresnek munkahelyet.”

Kiderült, mi a legfontosabb a fiataloknak

Bencze Róbert elmondta, egyrészt azt szeretnék, hogy legyen viszonylag szabadon variálható egy nap beosztása. Inkább a feladatot kérjék számon. Akár beiktathassanak délutánra valamilyen szabadidős tevékenységet, majd este visszamennek és folytatják.

„A keretek közé szorított, de mégis szabad munkaidő-felhasználás mellett az otthoni vagy más helyről történő munkavégzés a másik elem.

Ez a generáció technológiailag fejlett. A legtöbb vállalatnál a legtöbb munka elvégezhető otthonról is. Ez inkább kulturális változtatást igényel a cégtől.”

Kiderült, mi a legfontosabb a fiataloknak

A PwC üzletági igazgatója jó hírnek tartja, hogy a 36 elem közül a második helyen van a kollégák kérdése és harmadik helyre szorult az alapfizetés. Az első tíz szempont között sok olyan van, ami a karrierhez, a személyes fejlődéshez kapcsolódik – tette hozzá Bencze Róbert.

„A munkáltatók igyekeznek ezekhez az igényekhez alkalmazkodni. Nyilván nem tudnak úgy kibújni a bőrükből, és az alaptevékenységüket megváltoztatni, hogy megfeleljenek elvárásoknak, de a legtöbb vállalat elkezdett ebben gondolkodni.

Ahol ezek az elemek nem adottak, érdemes megfontolni, milyen elemeket lehet megvalósítani.”

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×