eur:
393.86
usd:
369.45
bux:
65779.45
2024. április 23. kedd Béla
Vigyázat, most kezdődik a betörők nagy hete

Vigyázat, most kezdődik a betörők nagy hete

A hosszú hétvégéken megszaporodnak a lakásbetörések - mondta a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) kommunikációs főosztályvezetője. Gilyén Ágnes szerint ilyenkor érdemes minél több biztonsági óvintézkedést megtenni.

A hosszú hétvégeken és a nyaralási szezonban megnövekszik a betöréses lopások száma - figyelmeztet a húsvéti szabadnapok előtt a MABISZ. Gilyén Ágnes kommunikációs főosztályvezető az InfoRádiónak úgy nyilatkozott, ilyenkor különösen érdemes figyelni az ingatlannal kapcsolatos védelmi intézkedésekre, illetve megelőző intézkedéseket tenni. Egy év alatt

több mint 47 ezer lakásbetörés történt

Magyarországon, és a leginkább érintett terület Budapest, valamint a közép-magyarországi régió.

"Mielőtt elindulunk otthonról, érdemes megnézni, hogy minden ajtót és ablakot bezártunk-e, érdemes megkérni egy szomszédot vagy rokont, hogy időnként ellenőrizze az ingatlant, ürítse ki a postaládát" - mondta Gilyén Ágnes. A veszélyforrások közé sorolta azt is, hogy

nagyon sokan közzéteszik a közösségi oldalaikon, hogy elutaztak,

és a rendőrség tapasztalatai szerint ez gyakran figyelemfelhívó a betörőknek is.

A MABISZ szakembere emlékeztetett arra is, hogy a lakások alapbiztosításában többnyire csak az úgynevezett katasztrófakárok vannak benne, a betörésből eredő károk megtérítése már a kibővített biztosításokban van csak benne, és a biztosítási összeg nagyban függ az alkalmazott biztonsági rendszerektől. 

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×