eur:
394.77
usd:
370.68
bux:
65478.26
2024. április 19. péntek Emma
Döbbenetes mennyiségű autó áll parlagon ezen a telepen, senki sem tudja, mi lesz velük

Döbbenetes mennyiségű autó áll parlagon ezen a telepen, senki sem tudja, mi lesz velük

A Vokswagen a dízelbotrány 2015-ös kirobbanása után megígérte, hogy az USA-ban megjavítja vagy visszavásárolja az érintett kocsikat.

De mi történik azokkal a kocsikkal, amiket visszavett a cég? Egyelőre semmi, csak hatalmas telepeken tárolják őket. Az alábbi videón egy ilyen michigani telep látható elképesztően sok autóval.

A Volkswagen AG. egyébként idén február 18-ig 2,9 milliárd dollárt fordított 138 ezer, a dízelbotrányban érintett autó visszavásárlására. A Volkswagen heti 15 ezres nagyságrendben vásárolja vissza a dízelbotrányban érintett autókat és zár le lízingszerződéseket. Február végéig 323.179 amerikai autótulajdonosnak tettek visszavásárlási, vagy lízing-megszüntetési ajánlatot 5,86 milliárd dollár értékben.

Európában időközben újabb kibocsátási vizsgálatokat végeztek, legutóbb a spanyol hatóságok. A teszteken mind a 17 vizsgált autó megbukott.

Ausztráliában pedig a versenyjogi és fogyasztói bizottság pert indított az Audi AG ausztrál vállalata ellen. Azzal vádolják, hogy több mint 12 ezer emissziósérték-manipuláló szoftverrel rendelkező gépjárművet értékesítettek Ausztráliában.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×