Indul a nagy húsvéti razzia

InfoRádió / MTI
2017. március 28. 21:13
Elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, amely április 17-ig tart. Az ellenőrzést Zsigó Róbert, a földművelésügyi tárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára rendelte el.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a megyei kormányhivatalok munkatársai várhatóan húsvét hétfőn zárják a tavaszi ellenőrzés-sorozatot, ezzel biztosítva a magyar lakosság számára a biztonságos élelmiszerhez való hozzájutást.

Vizsgálják a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket,

így az ünnepek alatt megbízható termékekhez juthatnak a fogyasztók.

A szaktárca szerint a biztonságos élelmiszerfogyasztás szempontjából különösen fontos, hogy az előállítástól a forgalmazásig figyelemmel kísérjék a szakemberek az élelmiszerek útját. Az ünnepi asztal elmaradhatatlan ételei, mint például a sonka és a tojás kiemelt figyelmet kapnak az ellenőrzés során, csak úgy, mint a különféle borok, szeszes italok, a szezonális zöldségek, gyümölcsök és nem utolsó sorban az édesipari termékek. A szakemberek a nyulak és bárányok, tehát élő állatok szállítását is nyomon követik a közel egy hónapos ellenőrzés során - közölte az FM.