eur:
393.75
usd:
365.18
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hihetetlen luxuslakások Budapesten

Íme a legdrágább lakóingatlan-fejlesztések Budapesten. A toplista közel 13 ezer új építésű lakás négyzetméterárát tartalmazza projektenként átlagolva.

A Budapesti Lakáspiaci Riport legfrissebb, az idei első negyedévre vonatkozó adatsora szerint az újlakás-piac egyértelműen pörög: az Eltinga, az Ecorys és az FHB Index szakemberei már közel 400 lakóingatlan-fejlesztést számláltak össze a fővárosban; az adatsor új építésű lakásainak száma pedig meghaladja a 13 ezret.

A friss adatsort vizsgálva a Pénzcentrum megállapította, hogy

jelenleg a fővárosban egy átlagos új építésű lakás 2 és fél szobás; alapterülete 61 négyzetméter; és 46.152.579 forintba kerül.

Az árakban komoly eltéréseket tapasztaltak. Árban már a Duna is egyértelmű vízválasztó: az átlagos lakásár közel 10 millió forinttal drágább a folyó nyugati, mint a keleti oldalán.

A legdrágább V. kerület és a legolcsóbb XIX. kerület átlagos lakásárai között viszont már közel 140 millió forint az eltérés.

Összesítésük szerint az 50 milliónál drágább lakások darabszáma jelenleg 1278-at számlál (az előző negyedévben még "csak" 870 ilyen volt), míg a 100 milliónál is drágább kategóriába 222 lakás fért be (a tavalyi év utolsó negyedévében 160 ilyen ingatlanról beszéltünk). De a luxusigényekről sokat mondanak a fajlagos statisztikák is, melyek szerint megállapítható, hogy Budapesten jelenleg

  • 1 olyan fejlesztés van, ahol a lakások átlagos négyzetméterára 2 millió forint felett van;
  • 3 olyan fejlesztés van, ahol a lakások átlagos négyzetméterára 1,5 millió forint felett van;
  • 39 olyan fejlesztés van, ahol a lakások átlagos négyzetméterára 1 millió forint felett van.

A legdrágább ingatlan

Budapest legdrágább új építésű lakóingatlana jelenleg a XIII. kerületben (Újlipótváros), egy 50 lakásos projektben várja gazdáját. A 10. emeleti, bő 262 négyzetméteres, 5 szobás, 61 négyzetméternyi terasszal megvásárolható luxuslakás irányára 419 millió forint. Viszont hiába ez a legdrágább otthon Budapesten, maga a projekt messze van a legektől: a projekt fajlagos átlagára a lista 56. helyéhez volt csak elég. (Fontos megjegyezni, hogy az adatsor lezárása óta több projektben már elkelhettek az ingatlanok.)

A legdrágább projektek

1. Vérhalom; 5 lakásos ökoház

  • Elhelyezkedés: II. kerület, Vérhalom
  • Átlagos négyzetméterár: 2.037.037 forint

2. Vörösmarty Luxus Palota

  • Elhelyezkedés: V. kerület, Lipótváros-Belváros
  • Átlagos négyzetméterár: 1.740.298 forint

3. Andrássy út, emeletráépítés

  • Elhelyezkedés: VI. kerület,
  • Átlagos négyzetméterár: 1.639.385 forint

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×