eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Feljelentette az Atlantic GAM-et a jegybank

Azonnali hatállyal megtiltotta a Magyar Nemzeti Bank (MNB), hogy az Atlantic GAM jogosulatlanul bármilyen tevékenységet, így különösen betétgyűjtést vagy portfóliókezelést végezzen; a jegybank a társaság tevékenységének vizsgálatára piacfelügyeleti eljárást folytat és büntető feljelentést tett.

Az MNB február 22-én indított hivatalból piacfelügyeleti eljárást a gyanú szerint jogosulatlan betétgyűjtéssel vagy portfóliókezeléssel foglalkozó Atlantic Global Asset Management, S.A. (Atlantic GAM) társaság tevékenységének áttekintésére.

A jegybank hétfői tájékoztatása szerint az Atlantic GAM rendkívül széles körben - így honlapján, konferenciákon - hirdeti tevékenységét, ezeken egy bizonyos "Questra" cégcsoport tagjait partnereiként tünteti fel.

A betétgyűjtés vagy a portfóliókezelés önálló főszolgáltatásként szigorú jogszabályi követelmények betartásával végezhető Magyarországon, ezeknek az Atlantic GAM nem felel meg

- hangsúlyozta az MNB.

A jegybank felidézte: honlapján már korábban közzétette az Atlantic GAM-re vonatkozó, a potenciális befektetőknek szóló felhívást, és az eddigi bizonyítékok alapján

büntető feljelentést tett az illetékes nyomozó hatóságnál.

Az MNB hétfőn közzétett eltiltó végzése semmilyen formában nem érinti az Atlantic GAM-nek átadott pénzösszegek befektetőknek való visszafizetési kötelezettségét - hangsúlyozták.

Az MNB közleményében ismét felhívta a potenciális befektetők figyelmét: egy szolgáltatás, termék igénybe vétele előtt mindig előzetesen ellenőrizzék, hogy a szolgáltató rendelkezik-e pénzügyi, illetve befektetési tevékenység végzéséhez szükséges engedéllyel vagy regisztrációval.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×