eur:
394.35
usd:
371.39
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Szinte nincs olyan cég, amelyik ezt megúszná

Szinte nincs olyan cég, amelyik ezt megúszná

A legtöbb esetben emberi mulasztás miatt sérül meg egy cég informatikai rendszere, vagy éri kibertámadás – mondta a Novell Magyarország szakértője. Hargitai Zsolt szerint ma már nem emelhető ki olyan ágazat, amelyet jobban veszélyeztetne a kiberbűnözés, mint a másokat, ráadásul a cégek sem igazán merik nyilvánossá tenni, ha történik velük ilyen.

Hargitai Zsolt szerint mivel a számítástechnikai eszközök ma már különböző automatizmusok alapján működnek, kevesebbet hibáznak és megbízhatóbban működnek, mint az emberek.

„Ezeket a hibákat pedig ki lehet használni különböző támadásokra.

Ha például valamit rosszul állítunk be, kiskaput hagyunk a támadóknak” - figyelmeztetett a Novell Magyarország szakértője.

Hozzátette, hogy a felhasználók szándékosan és figyelmetlenségből is okozhatnak károkat.

Egyes felmérések eredményei szerint

a biztonsági problémák közel kétharmada valamifajta felhasználói hibához, szándékos vagy véletlen károkozáshoz kapcsolódik

– közölte Hargitai Zsolt.

Szinte nincs olyan cég, amelyik ezt megúszná

„Régebben ugyan a bankok voltak a leginkább kitéve a kibertámadásoknak, ám mivel mára az informatika bekerült gyakorlatilag minden szektorba, és mindenhol egyre nagyobbak és egyre komplexebbek az informatikai rendszerek, ezért ma már minden ágazatban jelen van a kiberbűnözés és minden ágazatban fontos védekezni ellene” - tudatta a Novell Magyarország szakértője.

A felmérések szerint évente

a vállalatok körülbelül 60-70 százalékát éri kibertámadás.

Hargitai Zsolt szerint ennél valószínűleg még több céget ér támadás, mivel mindig vannak olyan társaságok, amelyek nem akarják elismerni azt, hogy ilyen támadás érte őket.

A Novell Magyarország szakértője szerint

a vállalatok, intézmények többségénél előfordul kibertámadás.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×