Váratlan fordulat: visszavonulót fúj a kormány

InfoRádió
2017. március 17. 11:50
Változhat a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Miniszterelnökség által közösen jegyzett kereskedelempolitikai munkaanyag, kikerülnek belőle azok a javaslatok, amelyek a versenyszférát új adótételekkel illetnék – értesült a Magyar Idők kormányzati körökből.

A vállalkozások versenyképességének javítását célzó, adócsökkentésekre épülő gazdaságpolitikával nem egyeztethetők össze az olyan elképzelések, melyek új központi terheket rónának a vállalkozásokra. Egyelőre

nincs egységes álláspont a kormányon belül

a kiskereskedelmi ágazatot érintő, több pontból álló tárcaközi munkaanyag kapcsán, melynek egy korábbi változata azelőtt került nyilvánosságra, hogy konszenzus született volna a törvényjavaslatként kidolgozandó felvetésekről – tudta meg a Magyar Idők.

Kormányközeli információink szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Miniszterelnökség által előterjesztett, a fogyasztók és a munkavállalók védelméről szóló elképzelésekből az eredeti szándéknak megfelelően azután sem születnek adóterhelést jelentő törvényjavaslatok, miután megtárgyalták azokat.

Eszerint elképzelhető, hogy a napi fogyasztási cikket kínáló áruházláncoknak a jövőben sem kell a parkolóhelyek után számított környezetterhelési díjat fizetniük, illetve az adóval kiváltható kötelező minimumlétszámot sem írhatják elő. Ezenkívül előfordulhat, hogy a fogyasztóvédelmi ellenőrzésekért fizetendő felügyeleti díj bevezetését sem támogatja a kabinet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!