A kereskedők nem akarnak riogatni, de...

Infostart
2017. március 17. 18:56
A kormány által tervezett nyolc javaslat egyike sem olyan, ami ne járna valamekkora hátránnyal a kiskereskedelmi vállalkozásokra, azok alkalmazottaira és közvetve a fogyasztókra is - mondta Vámos György, az Országos Kiskereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség is részt vett azon a keddi egyeztetésen, amelyen a kereskedelem szakmai szervezetei mondhatták el a véleményüket a kormány javaslatairól. Egy kétoldalas összefoglalót kaptak, amely felsorolta, hogy a kormány mely területeken mérlegel változásokat, a szakmai képviselői pedig írásban átadták előzetes állásfoglalásukat.

"Számunkra a legfontosabbak a vásárló érdekeit, és a kormány mind a nyolc pontja ütközhet a vásárlók érdekeivel. Ha ezeket a javaslatokat ebben a formában öntenék törvénybe, valahol

a vásárló is rosszul járhat"

- mondta az InfoRádiónak az Országos Kiskereskedelmi Szövetség főtitkára.  

A kérdésre, hogy áremelkedést jelentene, ha bevezetnék a megemelt vasárnapi pótlékot, minimumlétszámot vezetnének be, vagy környezetterhelési díjat kellene fizetni, Vámos György így felelt: "Nem szeretnénk riogatni senkit, de kíváncsiak lennénk arra, hogy a kormány milyen hatástanulmányok, szakértői számítások alapján jutott ezekhez a tervekhez. Mi attól tartunk, hogy ezeknek az intézkedéseknek a java része valamilyen módon egyértelműen

többletköltséget jelent a vásárlóknak is.

Más kérdés, hogy az egyes termékek áraiban milyen arányban jelenhetne meg."

Megjelent már egy olyan nyilatkozat is, hogy a kormány javaslatai nem tekinthetők véglegesnek, az OKSZ abban bízik, hogy az egyeztetések folytatódhatnak, és végül ezek az intézkedések nem kerülnek napirendre.

"Mindegyik javaslattal voltak fenntartásaink, ezért mi nem javasoljuk törvény formájába átültetni, mert a kitűzött célokkal ellentétben káros hatásai is lehetnek" - mondta Vámos György.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
A kereskedők nem akarnak riogatni, de...
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást