eur:
393.87
usd:
369.12
bux:
65842.8
2024. április 23. kedd Béla
Az alkalmazottak okozzák a legtöbb fejtörés a cégvezetőknek

Az alkalmazottak okozzák a legtöbb fejtörés a cégvezetőknek

A munkaerőpiaci problémák foglalkoztatják leginkább a magyar cégvezetőket, és ebben segítséget várnak a kormánytól is - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a vezérigazgatói felmérést készítő PwC Magyarország cégtársa. Mekler Anita hozzátette: az üzleti kockázatok közül globálisan kiemelkedő volt a menekült-probléma, de a magyar cégvezetőknél csökkent az emiatt aggódók száma.

A felmérés eredményeivel kapcsolatban Mekler Anita elmondta, hogy az idei évnek a szakemberhiány mellett két fontos üzenete volt.

Az első az elmúlt év gazdasági, politikai, társadalmi hatásaira válaszként megjelenő protekcionizmus. Ezt és a túlszabályozottságot mintegy növekedésgátló tényezőként kiemelt fenyegetettségnek vették a felsővezetők – közölte a PwC Magyarország cégtársa.

Hozzátette, hogy

a másik fontos üzenet a technológia.

„Már évek óta beszélünk arról, hogy a technológia, a digitalizáció fontos, de idén már oda jutottunk, hogy ez minden egyes felsővezető fejében benne van. Akár mint lehetőség, akár mint kockázatkezelés, de mindenképpen az az üzenet, hogy a technológia mellett ma már nem lehet elmenni. Lehet az gyártás, szolgáltatás, innováció, vagy HR-stratégia, ez fontos üzenet a számukra” - emelte ki Mekler Anita.

Elmondta, hogy a különböző fenyegetések és a növekedésre ható tényezők tekintetében eléggé kéz a kézben jártak az eredmények a világ vezetői és a magyar vállalatvezetők között.

„Ezen tényezők közül a bizonytalan gazdasági növekedést a világ nagy külföldi vezetőinek 82 százaléka érezte fenyegetettségnek, míg ugyanezt Magyarországon a megkérdezettek kevesebb mint fele mondta” - részletezte a PwC Magyarország cégtársa.

Kiemelte: meglepő, hogy

a szakemberhiány a külföldi vállalatvezetők fejében is egy potenciális probléma.

Elmondta, hogy a menekültkérdéssel kapcsolatban is tettek fel kérdést a felmérésben.

„Amikor azt kérdeztük a felsővezetőktől, hogy melyek azok a tényezők, amelyektől tartanak, ott a geopolitikai bizonytalanság is megjelent mint tényező. Az eredmények szerint

a külföldi vezetők sokkal inkább tartanak a menekültproblémától,

míg a magyar vezetők idén nem tartanak ettől annyira” - közölte Mekler Anita.

Számokban kifejezve míg tavaly a magyar vezetők több mint 65 százaléka mondta azt, hogy ez egy fontos tényező, amire oda kell figyelni, addig idén körülbelül a megkérdezettek fele mondta ugyanezt.

Eszerint nyilván továbbra is benne van ez a tényező a fejekben, hiszen a megkérdezettek fele még mindig megjelölte ezt mint tényezőt, de csökkent az arányuk – magyarázta a felmérést készítő PwC Magyarország cégtársa.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×