eur:
393.23
usd:
368.05
bux:
66001.33
2024. április 24. szerda György
Beperelik az Audit is

Beperelik az Audit is

Az ACCC tavaly már pert indított dízelbotrány miatt a Volkswagen ausztráliai képviselete ellen.

Az ausztrál Versenyjogi és Fogyasztói Bizottság (ACCC) szerdán bejelentette, hogy pert indít az Audi AG ausztrál vállalata ellen. Azzal vádolják, hogy több mint 12 ezer emissziósérték-manipuláló szoftverrel rendelkező gépjárművet értékesítettek Ausztráliában.

Az ACCC már tavaly szeptemberben pert indított hasonló vádakkal a Volkswagen ausztráliai képviselete ellen.

A per indítói pénzbírság fizetését, helyesbítő reklámokat, korrekciós nyilatkozatokat várnak az ügyben a német autógyártótól.

Ez a jogi fejlemény újabb terhet róhat a német Volkswagen csoportra, amelyet az emissziósérték-manipuláló szoftver használata által kiváltott nemzetközi botrány miatti perek és bírságok már eddig is érzékenyen érintettek.

A Volkswagen tavaly 10,03 milliárd dollár értékben kötelezte el magát 487 ezer, az emissziós értékek manipulálására alkalmas szoftverrel ellátott 2,0 literes dízelmotorral rendelkező autó visszavásárlására. A Volkswagennek mintegy 25 milliárd dollárt kell majd fordítania az Egyesült Államokban autók visszavásárlására, kártérítésre és büntetésekre.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×