eur:
393.27
usd:
367.42
bux:
66499.59
2024. április 25. csütörtök Márk

Autóipar: több százan kerültek az utcára

Megszüntette magyarországi tevékenységét, és három nyugat-dunántúli üzemének bezárásával megvált több mint 300 dolgozójától az autóbelsőket, üléshuzatokat gyártó Prevent Premium & Interior Kft.

A cégcsoport tegnap annyit közölt: február utolsó napján megszüntette magyarországi termelő tevékenységét a körmendi székhelyű, prémium autómárkák számára gyártó társaság. A több mint háromszáz dolgozót a cég kedden bezárt körmendi, lenti és nagykanizsai üzemeiből bocsátották el.

Horváth László, Lenti Fidesz-KDNP-s polgármestere elmondta: a cég tavaly nyáron még bővíteni akart, és további százfős bővítéshez kért önkormányzati segítséget, februárban azonban a gyártás kitelepítéséről döntött - írta a Magyar Nemzet. A hosszú távú tervek akkor még arról szóltak, hogy megközelítsék a vállalkozás korábbi, mintegy kétezer fős, kiemelkedően magas dolgozói létszámát.

Ezek után váratlan volt a bejelentés, hogy minden magyarországi tevékenységet beszüntetnek, a gépeket Bosznia-Hercegovinába, az ottani telephelyükre költöztetik át, a telephelyeket pedig eladják. Nem igényelték már azt sem, hogy a korábbiakhoz hasonlóan - 7,5 milliós - munkahelymegtartó támogatásban részesüljenek.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×