eur:
393.73
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Több eszköz lesz hálózatba kapcsolva néhány éven belül, mint a Föld lakossága

Év végére több hálózatba kötött elektronikus eszköz lesz a Földön, mint ahány ember - mondta az InfoRádió Vállalatok és piacok című gazdasági magazinjában az SAP ügyvezető igazgatója.

A hálózatba kötött, IoT-eszközök száma néhány év múlva már 20 milliárd felé emelkedik. Idén év végére is már 8,4 milliárd egymással összekötött eszköz lesz a világban. Ez jelentős bővülés két-három év alatt. Egész biztosan hamarosan több lesz, mint ahány ember a Földön él – közölte Ablonczy Balázs.

Hozzátette, hogy a bővülésnek a legnagyobb hajtóereje a lakossági felhasználás.

„Egyre több kütyüt használunk – lépésszámlálót, pulzusszámlálót. Az ezzel kapcsolatos legfontosabb feladat, hogy eligazodjunk ezek között. Nagyon fontos, hogy mértékkel higgyünk ezeknek a méréseknek, mert akár rossz következtetéseket is levonhatunk belőlük” - figyelmeztetett az SAP ügyvezető igazgatója.

Ablonczy Balázs közölte: a vállalatok, üzleti vállalkozásoknak pedig arra kell figyelniük, hogy mennyire biztonságos hálózaton működnek, hiszen az adat rendkívül nagy kincs.

Figyelni kell arra, hogy az állampolgárok hogyan tudják megvédeni például az egészségügyi adataikat, a nagyvállalatok pedig azokat a termelési adatokat, működési logikát, amit az IoT-eszközökkel innovációként behoznak a működésükbe – tanácsolta az SAP ügyvezető igazgatója.

Ezek ugyanis komoly értéket képviselnek mind az adat, mind a folyamat tekintetében. Éppen ezért olyan hálózatban kell használni ezeket, ami kellően biztonságos – tette hozzá indoklásként Ablonczy Balázs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×