eur:
393.84
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Megdöbbentő felmérés: Magyarországon a legjobb dolgozni

Az InterNations által készített felmérés alapján Magyarország egyike azon országoknak, ahol külföldiek szerint a legjobb dolgozni - írja a Portfolio.hu.

A tanulmány 43 különféle szempont alapján vizsgálta, hogy mely országokban lehet a legjobb külföldiként dolgozni. Megnézték például, hogy a vizsgált országokban milyen a magánélet és a munka aránya, és kiderült, hogy nincs közvetlen korreláció a hosszú munkaórák és a munka-magánélet aránnyal kapcsolatos elégedetlenkedések között - írja a Portfolio.hu.

Tíz ország, ahol a külföldi dolgozók szerint a legjobb a munka és a magánélet egyensúlya:

1. Norvégia

Az itteni válaszadók elmondása szerint átlagosan 41,7 órát dolgoznak egy héten, ettől függetlenül a legjobb országnak tartják a munka és a magánélet egyensúlyát tekintve, valamint családalapítás oldaláról is.

2. Dánia

Az itt dolgozó külföldiek heti munkaóraszáma a legrövidebb a világon, átlagosan 39 órát dolgoznak hetente.

3. Új-Zéland

Az itt dolgozó külföldieknek heti átlagban 38,6 órát kell dolgozniuk, ami az egyik legrövidebb munkahét a világon, miközben a globális átlag 41,4 óra. Az itteni válaszadók kevésbé aggódnak munkájuk elvesztése miatt és elmondásuk szerint nagyon sok lehetőséget biztosít az ország a kikapcsolódásra.

4. Luxemburg

A felmérés szerint Luxemburg egyik azon öt célpontnak, ahová a karrierista külföldi dolgozók leginkább vágynak.

5. Tajvan

A válaszadók 30%-a teljesen elégedett az itteni munka és magánélet arányával, ami jóval magasabb, mint a globálisan mért átlag 17%. Az itteni dolgozók beszámolói szerint átlagosan 40,7 órát kell dolgozni egy héten.

6. Svédország

A többi skandináv országhoz hasonlóan az itt dolgozó külföldiek az egyik legjobb helyen szerepeltetik Svédországot, az ésszerű munkaórák egy kiegyensúlyozott magánéletet tesznek lehetővé, ráadásul sokak szerint az egyik legjobb hely a gyereknevelésre.

7. Magyarország

A nálunk dolgozó külföldiek elmondása szerint bár a férfiak többet dolgoznak átlagosan egy héten a nőknél (43,5 óra szemben a 39 órával), a férfiak mégis elégedettebbek a munka és a magánélet egyensúlyával és a heti munkaórák számával is.

8. Ausztria

Az itteni válaszadók kétharmada biztonságban érzi munkáját az országban és sokan válaszolták azt is, hogy szívesen maradnának életvitelszerűen is Ausztriában.

9. Ausztrália

A válaszadók 71%-a nyilatkozta, hogy kitűnő az országban a munka és a magánélet egyensúlya, igaz, az Új-Zélandon dolgozóknál itt többen aggódnak a munkahelyük esetleges elvesztése miatt.

10. Omán

Bár egy átlagos munkahét 44,1 órából áll, az itteni külföldi dolgozók szerint Omán egyike a legjobb magánélet-munka egyensúlyát biztosító országoknak.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×