eur:
393.85
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Érdekli, milyen hírességek vannak a NAV adóslistáján?

Érdekli, milyen hírességek vannak a NAV adóslistáján?

Több mint háromezer név olvasható a NAV tízmilliónál nagyobb adótartozással rendelkező személyeket felsoroló listáján, akad köztük ismert is - írj a Napi.hu.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a közelmúltban frissítette az adótartozással rendelkező magánszemélyeket és egyéni vállalkozókat felsoroló listáját. A tavalyi utolsó negyedéves, 2016. december 31-ei állapotot mutató adatsor összesen 3022 személy címét, illetve adószámát tartalmazza (ebből 2223 a magánszemély, 770 az egyéni vállalkozó, továbbá 29 személy lakcím nélküli a NAV adatai szerint).

A negyedévente közzétett lajstromban azok szerepelnek, akiknél az adóhatóság 180 napon keresztül folyamatosan fennálló,

10 millió forintot meghaladó, le nem járt adótartozást

tart nyilván. Így ők - minimális összeggel számolva is - több mint 30 milliárd forint adósságot halmoztak fel.

A listát böngészve ismert nevekre is bukkant a Napi.hu. A NAV nyilvántartása szerint továbbra is adótartozása van Kozsónak, azaz Kocsor Zsoltnak, az Ámokfutók frontemberének, Hertelendy Klárának, művésznevén Baby Klárinak, az egykori Baby Sisters együttes tagjának, Berki Krisztián tévés celebnek, a volt szocialista politikus, börtönt megjárt Zuschlag Jánosnak, Cselényi Lászlónak, a Duna televízió egykori elnökének, Valkó Csabának és Prekuta Bálintnak, a fővárosi Rác fürdő felújításában részt vett üzletembereknek.

A NAV nagyadós listáján is szerepel a szolnoki Tisza Szállót és Gyógyfürdőt 2010-ben átvett két kínai befektető neve. Peng Peng, a Hotel Tisza Kft. ügyvezetője és résztulajdonosa 107 millió forint adóval tartozik, míg egy másik tulajdonostársa, Qiao Huan Long 14 millió forinttal. 

A szegedi Pistrui László neve is olvasható a listán, a Szeviép Zrt. egykori résztulajdonosa, ingatlanfejlesztéssel és vendéglátással foglalkozó üzletember 2012-ig szerepelt a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb kiadványban is.

Saskőy Szabolcs, egykori labdarúgó játékvezető neve is szerepel a listán; a bírói karrierjének az vetett véget 2006-ban, hogy bűncselekménnyel gyanúsították meg, később profi pókerjátékosként írtak róla a lapok.

Reichhardt Richard neve is olvasható, akinek egyik cége az Átlátszó cikke szerint két, még meg nem valósult uniós támogatású beruházáshoz is köthető, s az ő édesapja volt Reichhardt Ignác, a London Bróker Rt. tulajdonosa, akit 2000-ben lelőttek, az ügy azóta felderítetlen.

Fent van még az adóslistán az ismert színészházaspár gyermeke, P. Koltai Gábor producer, akit társaival együtt 2010-ben vádoltak meg adócsalással, többek közt azzal, hogy háromdimenziós animációs filmek gyártására fiktív számlákkal igényeltek vissza áfát.

A NAV adatai szerint adótartozása van a fegyházbüntetését töltő egykori nagyvállalkozó Portik Tamásnak, a plasztikai sebész Seffer Istvánnak, a szülész-nőgyógyász Vereczkey Attilának, a fogorvos Morid Mahmoud Rezának, Gulya Andrásnak és Gulya Viktóriának, akik cége a MÁV Cargo Zrt. eladása kapcsán adhatott tanácsot az osztrák vevő ÖBB-nek.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×