eur:
393.22
usd:
367.87
bux:
65951.82
2024. április 24. szerda György
Több százezer autós kapott pótdíjat

Több százezer autós kapott pótdíjat

Több mint egymillió, éves országos és megyei autópálya matricát vettek az autósok január 31-ig, 15 százalékkal többet, mint az előző év hasonló időszakában - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Csaknem 731 ezer esetben szabtak ki pótdíjat tavaly.

A NÚSZ adatai szerint a 2017-re érvényes éves e-matricákból több mint 1 millió 36 ezer fogyott január 31-én éjfélig, a tavalyi autópálya-matricák érvényességének lejártáig. Ebből több mint 269 ezer volt országos és csaknem 767 ezer megyei.

Az előző évben, 2016. január 31-ig csaknem 883 ezer éves e-matricát vásároltak az autósok, több mint 236 ezer országos és 646 ezer megyei úthasználati jogosultságot.

A tapasztalatok szerint az országos éves e-matricák legnagyobb része, mintegy 70 százaléka, míg a megyei matricáknak körülbelül 45 százaléka elfogy az év első hónapjában.

Az útdíjfizetési szolgáltató

csaknem 731 ezer esetben szabott ki pótdíjat tavaly,

ebből közel 526 ezer esetben belföldi, 205 ezer esetben pedig külföldi üzembentartók használták jogosulatlanul a díjköteles útszakaszokat. A pótdíjas esetek száma összesen 516 ezer volt 2015-ben, csaknem 346 ezer belföldi és 170 ezer külföldi bliccelővel szemben szabtak ki pótdíjat.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×