eur:
393.9
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Több lesz a cigarettásdobozban

Hamarosan húsz szálból álló cigarettacsomagok váltják fel a trafikokban az eddigi 19 szálas dobozokat, a régi dobozokat csak májusig árusíthatják a dohányboltok. Az árak alakulásáról a gyártók döntenek - írja a Magyar Idők.

Az elmúlt években 19 szálat tartalmaztak az idehaza piacra dobott dobozok, az ilyen kiszerelés azonban hamarosan eltűnik - számolt be cikkében a Magyar Idők.

Orosz Zoltán, a Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetségének elnöke a lapnak elmondta: az uniós dohányirányelv rendelkezései előírják, hogy a cigarettásdobozok húsz szálat tartalmazzanak. A 19 szálas csomagolási egységek gyártása 2016. december 31-én véget ért, ezeket május 20-ig kínálhatják a dohányboltok.

Az év eleje óta a piacra dobott dohányáruk csomagolásán lévő hatósági jelzés már nem tünteti fel az árat. Az új szabályok szerint hetente kétszer, csütörtökön és hétfőn változtathatnak áraikon a dohánygyárak. A lap azt írja: egyesek szerint a cigarettaszálak számának emelkedésével a csomagok ára is nőhet, mások szerint viszont az új árazási rendszer módot adhat a piaci árversenyre.

A termékek aktuális áráról a fogyasztó a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján tájékozódhat. A változásokat a NAV egy munkanappal korábban, vagyis szerda és péntek délután adja közre az interneten - mondta el Suller Attila. A hatóság sajtófőnöke kiemelte: az árak alakulását a NAV nem befolyásolhatja, arról a gyártók döntenek, hatósági árról tehát nincs szó.

A regiszterekben fogyasztási dohányok mellett szivar- és szivarkafajták, valamint több cigarettamárka is szerepelt az új árakkal.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×