Eldőlt az Alexandra-boltok sorsa

InfoRádió
2017. január 27. 17:13
Segítséget nyújt az Alexandra értékesítési hálózatának fenntartásához és újjászervezéséhez a Central Csoport - jelentette be a cég az mmonline.hu szerint.

A Central Csoport a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése tagjaként folyamatosan részt vesz a szakmai egyeztetésekben, és minden lehetséges eszközzel támogatja az elmúlt napokban nagy médiavisszhangot is kiváltó könyvpiaci válsághelyzet megoldását - közölte a cég. 

Az mmonline írása szerint a Central Csoport célja, hogy ebben az igen érzékeny helyzetben a lehetőségekhez mérten a legkevésbé sérüljenek az olvasók érdekei, azaz a kiskereskedelmi könyvértékesítés kiesések nélkül működhessen a továbbiakban is. Szakembereik folyamatosan dolgoznak azon, hogy a vállalatcsoport üzleti érdekein túlmenően is segítséget nyújtsanak a könyvkiadási és értékesítési vertikum problémáinak megoldásához.

Az Alexandra-birodalom jelenleg mintegy 3 milliárd forinttal tartozik a kiadóknak, nyomdáknak. Ha bedől, magával rántja a szakma jelentős részét – az elmúlt 27 év legsúlyosabb szakmai helyzete alakult ki. Matyi Dezsőben az is felmerült, hogy meg akarják szerezni az Alexandra vagyonát.