eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az albérletárak sem nőnek az égig

Az albérletárak sem nőnek az égig

Mindenképpen alábbhagy az árak emelkedése az albérletek piacán – mondta az InfoRádiónak az Otthontérkép vezető elemzője. Mester Nándor kiemelte: Budapesten a kisebb méretű bérleményeket keresik, főként a 11., a 13. és a 7. kerületekben.

"Tapasztalataink szerint az albérletet keresők jelentős tömege inkább a kisebb-közepes méretű lakásokat keresi, a területet tekintve pedig a 11., a 13. és a 7. kerületet preferálják" – mondta el az InfoRádiónak az Otthontérkép vezető elemzője.

"Ha az árakat tekintjük,

közkedvelt az 50-75 ezer forint közötti, a belső kerületekben pedig a 100-135 ezer forint közötti havi albérletidíj-sáv"

– tette hozzá Mester Nándor.

Egy érdekes új ingatlanpiaci fejleményre is felhívta a figyelmet a szakértő.

Nevezetesen arra, hogy vannak olyan ingatlanfejlesztők, amelyek új építésű lakásokat árulnak, de újabban rövid távú bérbeadásra szakosodott üzletágakat is indítanak.

"Elsősorban a 7., a 8. és a 13. kerület belvároshoz közeli részén működő ingatlanfejlesztők vágtak bele ebbe az üzletbe" – mutatott rá Mester Nándor, megjegyezve: az alkalmazkodás tehát ezen a téren már megkezdődött.

Ugyanakkor a magánvásárlók is igyekeznek alkalmazkodni a piaci viszonyokhoz.

"Megpróbálják felvásárolni egy adott körzetben, akár egy adott épületen belül is a különböző méretű lakásokat, így könnyebben tudják kiszolgálni az albérlet-keresőket" – jelezte a vezető elemző.

Mester Nándor szerint egyértelmű, hogy erős csökkenés van az albérletek árában, de nagyon jelentős a területi differencia.

"Az biztos, hogy

az a fajta őrült tempó, ami az albérletárak növekedését mutatta az elmúlt 2-3 évben, erősen csökkenőben van. A kereslet azonban még mindig jelentősen meghaladja a kínálatot, ezért nem valószínű az albérletárak csökkenése"

– mondta az Otthontérkép vezető elemzője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×