eur:
393.51
usd:
368
bux:
66334.65
2024. április 24. szerda György

Úgy viszik a csirkemellet, mint a cukrot

Kihasználják a januári áfacsökkentés előnyeit a vásárlók, év eleje óta 30-40 százalékkal több csirkemellet és 20 százalékkal több csirkecombot szállítanak a boltokba a feldolgozók. A hirtelen megugrott kereslet vélhetően az árakra is hatással lesz.

A Magyar Időknek nyilatkozó kiskereskedelmi láncok egyértelműen a forgalom bővüléséről számoltak be, egyes termékkategóriákban akár 50-80 százalékkal is megugrottak az eladásaik. A Tescóban év eleje óta átlagosan 20 százalékos fellendülést tapasztalnak, elsősorban az akciós csirketermékeknél – mint például a csirkemellfilé és a csirkecomb – nőtt meg leginkább az érdeklődés, de a választékban lévő többi baromfitermék iránt is nagyobb volt a kereslet a kedvezőbb ár miatt. A CBA szerint a csirke minden húsrésze iránt jelentősen megnőtt a kereslet, melynek mértéke egyes üzletekben az 50 százalékot is megközelíti. A Spar terméktől függően 30 és 80 százalékos növekedést könyvelhetett el a január elseje óta eltelt időszakban. A Lidl Magyarország tapasztalatai szerint minden hústermék esetében megnőtt a vásárlói érdeklődés.

Bárány László, a Magyar Broilerszövetség elnöke szerint az ellátással nem lehet gond, a madárinfluen­za ellenére ugyanis biztosítani tudják a szükséges készleteket a feldolgozók. Elmondta, a legjobban a csirkemell fogy, ebből 30-40 százalékkal többet szállítanak a kiskereskedelemnek, a comb forgalma pedig 20 százalékkal nőtt meg. Az árak a következő hetekben kissé emelkedhetnek, a hirtelen megnőtt keresletre ugyanis a madárinfluenza miatt is nehéz helyzetbe került ágazat nem tudott azonnal reagálni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×